Starship Captains 2022

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 60
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Starship Captains is een ruimte-avontuur bordspel voor 1-4 spelers, waarin de rol van kapitein van een sterrenschip wordt aangenomen. Er kan worden gekozen uit verschillende fracties met elk hun eigen schip, bemanning en missies.
Het doel is om de meeste prestigepunten te verdienen door het verkennen van het heelal, het voltooien van opdrachten, het aangaan van gevechten en het verbeteren van je schip.
Het spel duurt ongeveer 90 minuten en heeft een middelmatige moeilijkheidsgraad. Het spel heeft veel thema en is duidelijk geïnspireerd door Star Trek, maar heeft ook zijn eigen identiteit.

Het spel heeft mooie en kwalitatieve componenten, zoals plastic miniaturen, kartonnen tegels, dobbelstenen en kaarten. Het biedt voldoende variatie met hele mooie en toegankelijke spelcomponenten en -borden.
We misten echter onderlinge interacties (iedereen speelt eigenlijk zijn eigen spel alsof er niemand anders is) en strategie is niet altijd genoeg want soms hangt het ook net iets te veel van geluk af. Hoewel de regels grappig en vlot leesbaar zijn, zijn deze niet altijd even duidelijk.

Het is geen perfect spel, maar biedt veel speelplezier en de 'herspeelbaarheid' is hoog, vooral voor liefhebbers van niet te complexe ruimte-avonturen.

Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Starship Captains