Spel in de Ouderenzorg

Spellen binnen ouderenzorg kunnen gebruikt worden als een aangename invulling van vrije momenten, als bindend element tijdens (familie)bezoek, als manier om met verlies om te gaan of ook om diverse thema’s bespreekbaar te stellen. Daarnaast kunnen spellen ook tal van vaardigheden onderhouden zoals sociale, emotionele, cognitieve, en motorische vaardigheden.

Aanbod: uitleendienst

Maak gebruik van onze innovatieve uitleendienst om spel op een structurele en onderbouwde manier in te zetten in je organisatie. 

Wat? 

  • Uitleendienst waarbij een constant vernieuwend aanbod aan geteste bordspellen voor de doelgroep voorhanden is
  • Stel met behulp van onze expert een spelkoffer samen
  • Kwartaal- of jaarformule met 4 instapmomenten
  • Kost besparend en laagdrempelig spel inzetten
  • Duidelijke instructies, alsook tips & tricks
  • Aangepast spelmateriaal

Aanbod: Workshops

Workshops

Leer de kracht van spel kennen binnen ouderenzorg.
Na het volgen van een van onze workshops, kun je zelfverzekerd aan de slag met spel en dit volledig afgestemd op jouw doelgroep.

 

Individuele vormingen

Schrijf je individueel in voor ons open aanbod.
Eerstvolgende datum: zie hieronder.

Teamgerichte workshop

Interesse in een vorming voor je medewerkers?
We organiseren ook teamgerichte workshops op aanvraag en op maat. 

Goed gekozen spellen zijn ideale hulpmiddelen om de levenskwaliteit van onze ouderen zo optimaal mogelijk te houden.

VIVES SpellenLab
Op
aanvraag

Spellen in de ouderenzorg - algemeen (teamgericht)

Binnen de ouderenzorg kunnen spellen gebruikt worden als een aangename invulling van vrije momenten, activiteiten, tijdens therapeutische momenten. Maar spellen kunnen ook tal van vaardigheden op peil houden zoals sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden
Zorgsector
apr
20
2023

Spellen in de ouderenzorg - algemeen

09.30 - 12.30 u.
Binnen de ouderenzorg kunnen spellen gebruikt worden als een aangename invulling van vrije momenten, activiteiten, tijdens therapeutische momenten. Maar spellen kunnen ook tal van vaardigheden op peil houden zoals sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden... Goed gekozen spellen zijn m.a.w. ideale hulpmiddelen om de levenskwaliteit van onze ouderen zo optimaal mogelijk te houden.Thema’s die in deze vorming aanbod komen zijn: vrije tijd, reminiscentie, intergenerationeel, stimuleren vaardigheden, educatieve spellen...Tijdens deze vorming wordt tevens de uitgewerkte spellenkoffer ‘Ouderenzorg’ voorgesteld en is er de mogelijkheid om deze te ontlenen.
Zorgsector
nov
09
2023

Spellen in de ouderenzorg - algemeen

09.30 - 12.30 u.
Binnen de ouderenzorg kunnen spellen gebruikt worden als een aangename invulling van vrije momenten, activiteiten, tijdens therapeutische momenten. Maar spellen kunnen ook tal van vaardigheden op peil houden zoals sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden... Goed gekozen spellen zijn m.a.w. ideale hulpmiddelen om de levenskwaliteit van onze ouderen zo optimaal mogelijk te houden.Thema’s die in deze vorming aanbod komen zijn: vrije tijd, reminiscentie, intergenerationeel, stimuleren vaardigheden, educatieve spellen...Tijdens deze vorming wordt tevens het abonnementssysteem ‘Ouderenzorg’ voorgesteld en is er de mogelijkheid om hiervoor in te schrijven.
Zorgsector