Lang Leve de Koning 2021

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'Lang Leve de Koning' is een heruitgave van een bestaand spel, Biblios, maar onder een andere titel. Het geheel is in een leuk thema gegoten met mooie afbeeldingen op de kaarten.
In dit spel moet je proberen in de gratie te komen van de koning door veel ministeries te beheersen.
Het spel bestaat uit twee fases: in een eerste fase worden de kaarten verdeeld onder de spelers. Als je aan de beurt bent heb je drie mogelijkheden: je legt één kaart gedekt voor jezelf, één gedekt op een stapel (daar wordt in het tweede gedeelte op geboden) en de overige open op tafel: daar mogen de medespelers uit kiezen.
In een tweede fase worden de kaarten die op de aparte stapel werden gelegd, per opbod geveild. Je biedt op de regerings- en koningskaarten met goud (verkregen in een eerste fase) of op de goudkaarten met een aantal kaarten. Uiteindelijk probeer je zoveel mogelijk gekleurde kaarten van een zo hoog mogelijke waarden te verzamelen. Diegene die bijvoorbeeld het hoogste totaal aan blauwe kaarten bezit, krijgt de punten die bij de blauwe figuur horen op het spelbord.
Een leuke factor in het spel is de inbreng van ‘koningskaarten’. Dit zijn kaarten waarmee je de waarden van de verschillende kleuren kan verhogen of verlagen.

'Lang leve de Koning' is een licht spel maar speelt eigenlijk wel vlot. Je hebt wel een grote dosis geluk nodig om dit spel te winnen. In familieverband kan je dit spel gerust op tafel leggen.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Lang Leve de Koning