Picture Show 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel is eigenlijk een mini-schaduwtheater. Met magnetische vormen op een stokje, beeldt telkens 1 speler uit een team achter een wit schermpje een begrip of uitdrukking na. De teamleden proberen, zolang de spotjes branden, zoveel mogelijk begrippen te raden. Daarna is het de beurt aan een ander team. Het tem dat aan het eindvan het spel het meeste kaarten wist te verzamelen, wint dit spel/

Schaduwtheater spelen geeft op zich zeker speelplezier maar we hadden hier meer van verwacht. Voornamelijk de praktische uitvoering van dit theater laat te wensen over. Het speelvlak is te klein waardoor het zeer moeilijk wordt om bepaalde zaken uit te beelden. De constructie is niet makkelijk uiteen te halen en terug in mekaar te plaatsen. Het is eveneens nodig om de te raden begrippen goed te selecteren volgens het niveau van de spelers. Een begrip zoals ‘gelukkig zijn' is niet makkelijk voor te stellen aan de hand van deze vormen. Verder hebben we de indruk dat de moeilijkheidsgraad van de begrippen (volgens de kleuren op de kaarten) niet echt klopt. Bepaalde begrippen zijn echt wel moeilijk voor 'beginners'. Tenslotte raden we aan om voor de coöperatieve variant te kiezen. Op die manier is er geen wachttijd waarbij teams niets om handen hebben.
Kort samengevat is dit een leuk idee, wel heel jammer dat de uitwerking heel wat minder is... volgens ons een gemiste kans.
Aantal spelers 2-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Picture Show