Linkto: Eten 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Alle spelers proberen de 49 vraagkaarten met één van de 50 woordkaarten te verbinden. De overgebleven woordkaart vergelijk je met de code op de antwoordkaart. Houden jullie de juiste woordkaart over?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Linkto is heel goed bruikbaar als educatief spel. Het gaat om een kennis/trivia spel maar aangezien het bedoeld is om coöperatief te spelen in plaats van tegen elkaar, zal het voor een aantal spelers een verademing zijn om eens niet geconfronteerd te worden met hun mindere parate kennis. Het probleem is dan wel weer dat die spelers zich bewust op de achtergrond gaan houden.
Waar liggen de sterke punten van dit spel?
Iedere vraag kan in groep onder de spelers bediscussieerd worden (10 spelers zoals op de doos staat lijkt ons dan weer teveel). De spelers moeten overleggen en tot een consensus proberen te komen van wat volgens hen de oplossing is.
Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden zodat je de groep op basis van hun niveau steeds een uitdaging maar uiteindelijk ook succeservaring kan geven.
Tijdens het uittesten ondervonden we dat de spelers tegen het einde van het spel allemaal een grote betrokkenheid toonden. We hadden allemaal het gevoel dat de overwinning er inzat, waardoor iedereen actief zijn steentje bijdroeg.
Tenslotte vinden we dit een heel interessant spelconcept om de kennis van bv. voeding (zoals bij dit thema) bij te spijkeren. Zeker een aanrader!

Informatie van de contactscholen:
- BuO: Niet aangeboden in de klas, want het was te moeilijk. Versie reizen: er zijn veel begrippen die leerlingen niet kennen of herkennen.
- 3de leerjaar: leuk spel, maar de leerlingen hadden meerdere kansen nodig om tot een juiste oplossing te komen.
Aantal spelers 1-10 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Linkto: Eten