Ik Ben Steengoed: Een spel om je zelfvertrouwen te vergroten 2011

Categorie:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 60
Bron:
Laat kinderen spelenderwijs ontdekken hoe ze kunnen omgaan met zelfvertrouwen en een gebrek daaraan. Hier leren ze op een speelse manier hun negatieve gedachten om te buigen naar positieve!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Laat kinderen spelenderwijs ontdekken hoe ze zelf kunnen omgaan met zelfvertrouwen en een gebrek daaraan. Faalangst komt bij veel kinderen in meer of mindere mate voor. Met dit bordspel leren ze op een speelse en vertrouwelijke manier hun negatieve gedachten om te buigen naar positieve!

Het doel van het bordspel Ik ben STEENgoed is om kinderen op een speelse manier te laten ontdekken hoe zij zelf kunnen omgaan met zelfvertrouwen en een gebrek daar aan. Faalangst komt bij veel kinderen in meer of mindere mate voor. Met dit spel kunnen kinderen onjuiste gedachten, gedachten die lang niet altijd overeen komen met de werkelijkheid, om te buigen naar vervangende gedachten, waarbij kinderen zich wel prettig voelen en die hen verder helpen. Onjuiste gedachten helpen je niet verder en gevoelens van faalangst zijn niet prettig en voelen erg naar.

Het is even wennen voor de kinderen, maar bij regelmatig proberen gaat het steeds gemakkelijker om de onjuiste gedachten om te buigen naar prettige en stimulerende gedachten.

Het spel
Het bordspel Ik ben STEENgoed telt 120 opdrachtkaarten. De kinderen gaan een tocht maken met hun pion over het spelbord. Onderweg voeren de kinderen opdrachten uit en bedenken ze positieve oplossingen voor gestelde situaties. Hierbij moeten ze zoveel mogelijk goudklompjes verzamelen! Het spel is afgelopen als één speler over finishlijn is. Het spel is zeer geschikt ter bevordering van de cognitieve, sociale en motorische vaardigheden.
Er zijn 40 gele kaarten met positieve affirmaties om het zelfbeeld van kinderen te versterken, waarbij alternatieven voor negatieve gevoelens worden aangereikt (gele kaarten met een vrolijke smiley).
Er zijn 40 kaarten met opdrachten waarbij kinderen allerlei verschillende situaties krijgen voorgeschoteld. De kinderen bedenken positieve oplossingen of maken een inschatting van wat zij denken te kunnen, waarna zij de opdracht ook echt uitvoeren (groene kaarten met een knipoog smiley) .
Er zijn 40 kaarten met opdrachten en vragen gericht op in het verleden behaalde successen van de kinderen zelf en hoe ze bepaalde lastige situaties hebben aangepakt (rode kaarten met een denkende smiley).
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Ik Ben Steengoed: Een spel om je zelfvertrouwen te vergroten