Dress Up Game (We kleden ons kleurrijk aan!) 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
De diertjes worden vandaag kleurrijk aangekleed. Dobbel, ga met de pion vooruit en verzamel de gekleurde staafjes om de figuren aan te kleden. We doen dit samen, want iedereen moet aangekleed zijn voor de zon op komt!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit eenvoudige coöperatieve spel bevat meer dan dat je op het eerste zicht zou denken. Het is een eenvoudig dobbelspel die de pionnen over het ronde spelbord heen laat lopen. Naargelang het vakje waarop de pion belandt, moet een actie uitgevoerd worden: een staafje met bepaalde kleur op de eigen figuur leggen, een staafje aan een medespeler geven, alle spelers die een staafje kiezen, naar een ander bed verhuizen, een beurt overslaan, of de zon een plekje vooruit helpen.
De spelers proberen allemaal hun figuren aan te kleden voor de zon opkomt. Daarom geven spelers ook staafjes aan elkaar door wanneer ze een bepaalde kleur al hebben of zelf al uitgespeeld zijn.
Dit maakt het spel coöperatief.
Het is een eenvoudig spel, maar de verschillende soorten opdrachten op het spelbord zijn in het begin wat veel voor de jonge spelers. Eenmaal ze aan het spel gewoon zijn, gaat alles vlot.
Het materiaal is prachtig en functioneel: een mooi kleurrijk spelbord, stevige houten pionnen en staafjes, kleurrijke figuren. Het enige nadeel is dat de dobbelsteen cijfersymbolen bevat tot 3, en geen stippen.
Dit spel is zeker een aanrader.

Ervaring door contactscholen:
- De kleuters kunnen het alleen spelen na een keer samen te doen.
- Verder niet zo populair.
- Heel leuk, aantrekkelijk materiaal
- Kan zowel in eerste als tweede kleuter
- Duurt voor de kleintjes toch wel net iets te lang
- De dobbelsteen met cijfers hebben we vervangen door eentje met stippen, cijferherkenning is nodig. Anderzijds: goed om ook eens met zo'n dobbelsteen te leren spelen.
- Coöperatief, samenwerken biedt een meerwaarde.
- Duurt niet te lang, zeker een aanrader voor K1.
- Bril zit er ook bij, leuk voor leerling in de klas die zelf een bril draagt.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Dress Up Game (We kleden ons kleurrijk aan!)