Bermuda Pirates 2019

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Navigeer je schepen naar het centrale eiland om schatten op te halen. Maar... pas op voor de wervelwinden in de Bermuda Driehoek. Kun jij als eerste alle schatten verzamelen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit leuke spel proberen de spelers bootjes te verplaatsen over een spelbord. Het spelbord bestaat uit twee lagen waarvan de onderste bepaalde magnetische plekjes heeft. Van zodra een boot op ene magnetisch plekje komt, wordt hij omhoog geduwd.
De spelers bewegen hun bootjes vooruit met één vinger. Ze vertrekken op hun persoonlijke eiland en varen anar het midden waar ze edelstenen ophalen en meenemen in hun bootje. onderweg proberen ze de wervelwinden (magneten) en obstakels te vermijden. Vallen de edelstenen uit de boot door een wervelwind, dan blijft die op het water liggen.
Spelen proberen als eerste 4 verschillende kleuren edelstenen te verzamelen. In de moeilijkere variant proberen de spelers edelstenen te stelen bij elkaar.
Dit spel is verrassend leuk. Vooral de tweede variant is heel aangenaam om te spelen. In het begin lijkt het spel eenvoudig, maar dat is het neit altijd. Spelers krijgen 3 boeien om moeilijke plekken te markeren. Om het moeilijker te maken kunnen de boeien verminderd worden. Dan is het onthouden heel erg belangrijk.
In de variant met stelen, spelen de spelers meer tegen elkaar, terwijl ze in de eerste variant dan vooral op hun eigen edelstenen gefocust zijn.
Dit spel oefent op werkgeheugen, fijne motoriek en inhibitie.

Het materiaal is aantrekkelijk. Door de verschillende mogelijkheden om de onderste spelborden te leggen, is het absoluut onvoorspelbaar waar de magnetische plekjes zich bevinden. Enkel in de zone rond het eiland is het blijkbaar wel veilig om te varen.

Samenvatting: een leuk spel met mooi en aantrekkelijk materiaal, een verrassend eenvoudig maar uitdagend spelconcept en leuk om met verschillende leeftijden samen te spelen.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bermuda Pirates