Openhartig: Wereldwijd 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 11
Bron:
Kaarten die je uitnodigen tot een gesprek over diversiteit, culturele achtergrond, multicultureel samenleven...

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit is alweer een pareltje in de openhartig reeks. Een spel dat naadloos aansluit bij onze diverse samenleving. Menig leerkracht en zorgwerker zal graag beroep doen op deze kaarten, die helpen om elkaar en elkaars culturele achtergrond beter te begrijpen. Zowel verschillen als zeker ook gelijkenissen zullen zo naar boven komen.

Meer dan 100 vragen laten de spelers reflecteren over hun eigen cultuur. Er is heel veel variatie in de aard van vragen: zowel naar vorm (open of gesloten) als inhoud (diepgaande vragen - bijvoorbeeld rond normen en waarden of luchtigere vragen - bijvoorbeeld over streekgerechten).

De vragen staan telkens zowel in het Nederlands als in het Engels geformuleerd.
Het is aan te raden om op voorhand die kaarten te selecteren die het meest geschikt zijn voor jouw doelgroep en de context waarin je met de kaarten werkt.

Klein puntje van kritiek: cultuur omschrijven de makers als bepalend voor een land, daar waar er in eenzelfde land ook verschillende culturen aanwezig zijn.

Bij deze uitgave zijn telkens praatkaarten. De kaarten omvatten geen doe-opdrachten die in sommige reeksen van openhartig wel aanwezig zijn en wat het spel nog rijker zou maken voor groepen die elkaar al wel beter kennen.
Aantal spelers 2-0 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Openhartig: Wereldwijd