Watergate 2020

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'Watergate' is qua spelmechanisme een pareltje voor 2 spelers!!

In dit vlotte ‘historische’ kaartspel worden er verschillende rondes gespeeld tot één van de twee spelers zijn overwinningsconditie bereikt heeft. Ofwel ben je eindredacteur van een krant en probeer je twee informanten met bewijsmateriaal tegen Nixon te betrappen. Ofwel neem je de rol op van het hoofd van Nixon zijn regering en probeer je het uit te houden tot het einde van zijn ambtstermijn. Door het slim uitspelen van kaarten probeert die eerste Nixon in een negatief daglicht te plaatsen maar de Nixon-speler probeert dit allemaal tegen te werken.

In iedere ronde beginnen de spelers met het trekken van handkaarten en het aanvullen van bewijsfiches op het onderzoekspoor. Dan spelen ze elk om beurt hun kaarten uit en tenslotte wordt er in de evaluatiefase gekeken wie het initiatief zal nemen in de volgende ronde, voor wie de termijnschijf zal zijn en wie de verschillende bewijsfiches op het bewijsbord mag plaatsen.
Een halfuur lang waan je je in de jaren zeventig en schrijf je mee aan het ‘Watergate’- schandaal.

Tot slot is het spelbord en -materiaal visueel heel aantrekkelijk en overzichtelijk. Wat ons betreft een absolute aanrader!
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Watergate