Kingdomino Duel 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
USA
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Een gezellig en leuk tussendoortje waarbij je via de juiste keuze van dobbelstenen een koninkrijk bouwt dat bestaat uit verschillende gebieden. De grootte van het gebied wordt vermenigvuldigd met het aantal aangeduide kruisjes.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Met behulp van 4 dobbelstenen vul je je koninkrijk met verschillende wapenschilden. Daarvoor kan je gebruik maken van bonusacties. Je scoort punten door de omvang van elk wapenschild te vermenigvuldigen met het aantal kroontjes.
Kingdomino Duel is een tweepersoonsversie van Kingdomino uit 2017.

Elke speler krijgt een briefje met een koninkrijk van 7 bij 5 velden. Elke speler kiest twee dobbelstenen uit en vormt daarmee een 'domino'. Dus je tekent de wapenschilden precies op elkaar of precies naast elkaar. Soms staat er een kruisje bij het wapenschild op de dobbelsteen en ook dit neem je over op je blaadje. Als je kiest voor dobbelstenen zonder extra kruisje, dan mag je op het scorespoor iets aanvinken. Als je als eerste een rijtje vol hebt, mag je eenmalig gebruik maken van een 'extra regel' (vb niet passend aanleggen, een extra kruisje plaatsen,...).
Aan het einde van het spel wordt de score berekend: elk gebied met gelijksoortige wapenschilden vermenigvuldig je met het aantal kruisjes in dit gebied.

Kingdomino Duel is een leuk en luchtig spel voor twee spelers. Soms moet je wat puzzelen om veel opties open te houden. Met wat geluk kan je een groot gebied maken van dezelfde wapenschilden.


Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Kingdomino Duel