Bruxelles 1897 2019

Categorie:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
In Bruxelles 1897 proberen de spelers hun naam te vereeuwigen in de kunstgeschiedenis door in te zetten op kunst en gebouwen van de Art Nouveau kunststroming. Dit spel is gebaseerd op Bruxelles 1893.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bruxelles 1897 is de kaartvariant van Bruxelles 1893.
Als speler ben je aanwezig op een Art Nouveau meeting waarbij je kunstwerken koopt en terug verkoopt aan andere aanwezigen, bouwmaterialen koopt en de opdracht geeft om met die materialen een nieuw Art Nouveau gebouw te bouwen, enz… Als je niet genoeg hebt aan de aanwezigen binnen die meeting kun je je ook altijd buiten die kunstkring begeven en Brussel stad intrekken. Ook daar kun je dezelfde acties uitvoeren maar loop je het risico om opgepakt te worden. Het is uiteindelijk beter om je binnen de Art Nouveau meeting te begeven maar soms kan je niet anders omdat je er geen toegang hebt tot datgene wat je echt wilt…
Het spel duurt 4 ronden en wordt gespeeld op een matrix van kaarten. Daarbij is het niet alleen belangrijk welke actie je uitvoert (welke kaart je koopt) maar ook waar die kaart zich bevindt. Er zit namelijk een patroon in de ligging van de kaarten die je extra geld kan opleveren op voorwaarde dat je een meerderheid in die patronen hebt. Let er vooral op dat je op ieder moment een minimum aan fondsen te beschikking hebt... want als je geld op is en je geraakt niet tijdig aan extra fondsen kan je de overwinning vergeten.
In tegenstelling tot onze eerste indruk, bij het zien van dit doosje, is Bruxelles niet zo'n eenvoudig aan te leren spel. Om het spel klaar te leggen moet je al goed kijken dat je niets over het hoofd ziet. Ook doordat je iedere ronde uit verschillende acties kan kiezen, heb je tijdens het eerste spel de spelregels regelmatig nodig (... om er voor te zorgen dat je geen fouten maakt).
Eenmaal je het spel volledig kent, speelt het heel vlot! Door de verschillende keuzemogelijkheden is het mogelijk om je strategie tijdens het spel voortdurend bij te stellen. Tevens merkten we dat het zelfs mogelijk is om strategieën van andere spelers, die heel goed bezig zijn, te dwarsbomen. Hierdoor is het belangrijk om niet te opvallend 'te spelen'.
We waren aangenaam verrast na het uitproberen van dit spel... en het is niet bij een spelletje gebleven! Een topper!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Bruxelles 1897