Camel Up Cards 2016

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Nieuw, op zich zelf staand, kaartspel met heel wat linken naar het originele. Probeer het spel naar je hand te zetten door de racekaarten slim te kiezen. Wed op de juiste kameel en verdien zo het meeste geld!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In deze nieuwe versie van Camel Up wordt er niet met dobbelstenen gegooid, maar helpt iedere speler met het samenstellen van de 'racestapel'. D.m.v. deze kaarten worden de kamelen 1 of 2 plaatsen vooruit geplaatst. Hierdoor wordt het spel veel minder door geluk bepaald!
Wat dit spel zo leuk en vernieuwend maakt is het systeem om de racestapel samen te stellen. Voordat iedere etappe start, krijgen alle spelers een aantal 'racekaarten' in de hand. Afhankelijk van het aantal spelers leg je er een aantal op de aflegstapel (deze kaarten worden niet gebruikt deze etappe); leg je er een aantal gedekt op de racestapel (enkel jij weet welke kaarten je koos); toon je 1 aan de medespelers en hou je een gedekt bij (deze kaart kan je enkel tijdens deze etappe gebruiken). Hierdoor kan je als speler, voordat iedere etappe start, al een stuk mee helpen bepalen welke kamelen er vooruit zullen gaan.
Hiernaast heeft de auteur bewust een aantal 'gekende' elementen in het spel gelaten zoals het gokken op etappes en de eindoverwinning; de telling na iedere etappe en een systeem (hier nu in de vorm van een vos en palmboom) om de kamelen 1 plaats verder of 1 plaats terug te zetten.
Nieuw is ook dat de speler aan zet hoe dan ook een 'parcoursactie' MOET uitvoeren (= kameel of vos plaatsen; de bovenste kaart van de racestapel trekken en uitvoeren of de racekaart uit de hand spelen). Hiernaast MAG hij een 'wedactie' uitvoeren (= 1 beschikbare etappewedkaart nemen of 1 beschikbare racewedkaart). Leuk is ook dat de speler zelf kan bepalen welke actie het eerst uitvoert.

Voor ons is Camel up Cards een hele mooie, strategische en uitdagende vertaling van het originele spel! Een spel dat de liefhebbers van strategische spellen meer zal bekoren dan het originele!
Tevens zijn ze er in geslaagd om het ook nog eens in een klein doosje te stoppen; is het perfect te spelen voor 2 tot 6 spelers en telkens even uitdagend! En als het spel dan nog minder dan € 15 kost... raden wij aan om het heel snel aan te kopen!
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Camel Up Cards