Ikkeben... Ikkedoe... 2011

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Beeld uit wat je bent én wat je doet! Deze opdracht wordt in elke beurt opnieuw samengesteld en zorgt voor de gekste combinaties. Zowel de actieve speler als de speler die raadt, scoren.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Deze doos lijkt een reisversie te zijn van de editie die in 2008 in een grotere doos verscheen. Ze bevat de helft van de oorspronkelijke kaarten en het speelbord is vervangen door een scheurblok.
Twee sets kaarten liggen verdekt klaar. Op de ene set staan dingen die je kan zijn (trommelaar, kip, inktvis, timmerman...) en op de andere set dingen die je kan doen (banaan schillen, tanden poetsen, fles openen...). Op elke kaart staan tekens drie dingen. Het bovenste wordt ook door een passende illustratie voorgesteld zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen, het spel kunnen spelen.
Wie aan de beurt komt, neemt van elke stapel één kaart, gooit de beide dobbelstenen en kijkt wat hij meteen is en ook nog moet uitbeelden. Zo ben je b.v. "een timmerman die naar een film kijkt".
De zandloper wordt omgedraaid en je medespelers moeten nu eerst proberen te raden wie je bent. Als dat gevonden wordt, moet je ook uitbeelden wat je doet. De eerste speler die luidop zegt "je bent een timmerman die naar de film kijkt", verlost je uit je lijden...
Zowel de speler die het goed geraden heeft als jijzelf mogen de draaiwijzer bewegen om je pionnen 1-3 velden richting doel te bewegen.
De speler wiens pion het eerste het eindvak bereikt, wint het spel.
De opdrachtkaarten zijn helder geïllustreerd en zorgen voor veel afwisseling. Kinderen die nog niet kunnen lezen, bekijken enkel de illustratie en moeten niet met de dobbelstenen gooien.
Gelukkig moeten de medespelers niet meteen raden wie je bent én wat je doet. Het raden gebeurt in twee fases waarbij enkel de tweede fase scoort. Uitbeeldspellen zijn altijd leuk. Je leert heel wat van elkaar...
Aantal spelers 3-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Ikkeben... Ikkedoe...