Mindo 2022

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
USA
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Bekijk het grondplan op de opdrachtenkaart. Leg dit na met je gekleurde tegels. Deze zijn tweezijdig en tonen andere kleuren op beide zijden. Flexibel denken is hier de oplossing! Zo zorg je ervoor dat Robbie de robot zijn parcours kan afleggen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel bestaat uit 60 losse kaarten op verschillende niveaus. Het solitaire spel wordt aan de hand van deze kaarten gemaakt. De opdrachtkaarten tonen welk vierkant van 3x3 of 4x4 gemaakt moeten worden. Om het parcours na te maken heeft de speler verschillende tweezijdige tegels. Die probeert hij in het vierkant te leggen. Daarbij moet hij rekening houden met de twee zijden van de tegels. Dat is niet altijd eenvoudig en maakt het zoeken moeilijker.
De opdrachten zijn uitdagend en opgebouwd in 4 niveaus.
De opdrachten zijn op losse kaartjes gedrukt. Aan de achterkant staat de oplossing. Bij elke oefening is slechts 1 juiste oplossing. Bij tegels die paars-paars gebruikt worden kan de richting van de robots wel eens verschillen, maar dat is geen fout, want als je de tegel omdraait, blijft het ook paars-paars.
Het materiaal is eerder klein. Het doosje is eerder de versie van een reisspelletje. De tegels verschuiven wel eens tijdens het spelen. Het is niet zo gemakkelijk dat alle kaartjes los zijn. Een boekje was handiger geweest.
De lay-out van het materiaal is mooi. Het doosje sprak op het eerste zicht wat minder aan.
Aantal spelers 1-1 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Mindo