Meeple Land 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 45
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Meeple Land is een vrij standaard tegellegspel waarbij je iedere beurt 1 attractietegel kan kopen. Deze plaats je in je park zodanig dat minstens één pad op de tegel verbonden is met de ingang van je park.

Op iedere attractie zijn vakjes voorzien voor meeples in bepaalde kleuren. Als je deze meeples verkrijgt, kan je ze op de corresponderende vakjes plaatsen. Deze leveren je dan geld op aan het einde van de ronde en punten aan het einde van het spel.

In plaats van een tegel te kopen, kan je ook passen voor de rest van de ronde. Je kiest dan één van de buskaarten die op het parkingveld liggen en neemt alle daarop afgebeelde meeples. Deze meeples mag je dan meteen op hun corresponderende attractievakjes plaatsen.
Sommige meeples kunnen echter enkel geplaatst worden als er een toilet of eettent aan hun attractie grenst. Meeples die je niet kan plaatsen blijven voor de ingang van je park staan en leveren minpunten op. Doodlopende paden leveren ook minpunten op, dus je moet de bouw van je park op voorhand goed plannen.

Dit spel bevat geen vernieuwende spelmechanismen, maar slaagt er wel in om een leuk spel te creëren met oude, bekende mechanismen (die trouwens goed samenwerken) dat vlot speelt.

De eenvoudige regels en het thema maken Meeple Land zeer toegankelijk voor minder ervaren spelers en het planmatig denken (efficiënt inrichten van park) en risicoanalyse (koop ik zo veel mogelijk attracties of pas ik vroeg zodat ik eerste keuze heb bij de bussen?) zorgen toch voor wat uitdaging.
Ook met twee spelers werkt dit goed.
Minpuntjes zijn dat het spel met meer spelers soms wat lang kan aanslepen en dat er geen systeem is om tegels die geen enkele speler wil te vervangen.


Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Meeple Land