Tumble Maze 2018

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Bouw de juiste staafjes aan op de constructie en zorg ervoor dat de knikkers bovenaan vertrekken en onderaan in het juiste vakje terechtkomen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit spel bestaat uit 40 challenges in oplopende volgorde. Elk spel begint met één of meerdere knikkers bovenaan en een aanduiding op het spelbord onderaan. De knikkers moeten onderaan in deze vakjes belanden. Als spelers schuif je een opdrachtkaart in de gleuf van het spelbord. Zo is te zien welke 'geleiders' (staafjes) de spelers al op het spelbord moeten plaatsen. Bovenaan de kaart wordt duidelijk gemaakt welk staafje aan de opdracht wordt toegevoegd. De spelers proberen door toevoegen van het staafje om de knikker(s) in het juiste vakje te krijgen.
Het materiaal is makkelijk hanteerbaar. Op elke kaart staat de oplossing op de achtrzijde. Het is wel wat jammer dat enkel de toegevoegde staafjes aangeduid staan op de oplossingenkaart. Het was beter geweest mochten alle staafjes erop gestaan hebben. Af en toe blijkt ook ook andere oplossing mogelijk dan degene op de kaart.
Het spel daagt uit en de opdrachten zijn in oplopende moeilijkheidsgraad opgebouwd. Het materiaal is stevig en goed hanteerbaar. Ook de spelregels zijn sober maar zeer duidelijk uitgeschreven. We vonden dit een leuk, uitdagend spel!
Aantal spelers 1-1 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Tumble Maze