Baobab (2017) 2012

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Op de baobab worden kaarten gestapeld, volgens bepaalde regels. Probeer zoveel mogelijk dieren in de boom te krijgen en zo weinig mogelijk strafpunten te verzamelen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Zet de speldoos gesloten in het midden van de tafel. Deel alle kaarten uit aan de spelers. Elke speler legt de kaarten gesloten op één stapel voor zich.

Als het je beurt is, neem je 1, 2 of 3 kaarten van je stapel. Deze moet je dan allemaal op de boom leggen. Elke kaart moet op een specifieke manier op de boom gelegd worden.
Vallen er andere kaarten van de boom, terwijl jij bezig bent, dan moet je deze apart leggen op jouw strafstapel.

Je kiest zelf hoeveel kaarten je speelt, neem jij graag een risico?

Als er één speler alle kaarten op de boom heeft kunnen leggen, worden de strafpunten geteld, alsook de niet uitgespeelde kaarten van de andere spelers. Wie de minste kaarten heeft, wint het spel.

Langere variant: kaarten die van de boom vielen worden niet op een aparte stapel gelegd. Deze schuif je onderaan je stapel kaarten en je speelt verder. De speler die als eerste al zijn kaarten kwijt is, wint het spel.

Dit spel is leuk, ook spelers vanaf 5 jaar kunnen in dit spel zeker hun ding doen. De dieren die afgebeeld staan op de kaarten hebben een logisch verband met de handeling die moet uitgevoerd worden. Als speler ben je hier snel mee vertrokken, daarna begin het spelplezier. De kaarten schuiven in het begin nogal, dus blind op de boom laten vallen of vanop een afstand gooien lukt niet altijd... Maar dat is deel van het spel en is moeilijk voor jong én oud.
Kinderen oefenen hun motoriek goed door de verschillende handelingen.
Na verloop van tijd construeer je samen ook een echte baobab met een erg breed bladerdek.
Het spel kan snel uitgehaald worden om nog eens kort te spelen, het doet er dan niet toe hoeveel kaarten ieder krijgt. Het spelen op zich is leuk, de einduitkomst doet er niet altijd toe!

Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Baobab (2017)