Treecolo 2020

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Educatief spel over de seizoenen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Er zijn twee varianten: 1. voor jonge spelers (3 jaar) en 2. voor oudere spelers (5 jaar).

1. De seizoenmuntjes en de 'zaag'muntjes worden omgekeerd in het deksel van de doos gelegd. De eerste speler draait een muntje om en moet zoeken waar die in de boom thuishoort. Er zijn vier delen aan de boom die elk een seizoen voorstellen. De andere spelers mogen helpen. Er zijn ook voor 'spiek'blaadjes die kunnen gebruikt worden als geheugensteuntje.
Samen proberen de spelers drie seizoenen te vervolledigen (met drie muntjes) vóór de drie 'zaag'muntjes zijn omgedraaid, want dat brengt de boom in gevaar.

Terwijl het spel bezig is, kan er veel verteld worden over de seizoenen, welke dieren, planten, vruchten,... er dan groeien of leven.

2. Elke speler kiest één kant van de boom/één seizoen. Bij twee spelers kiest ieder twee seizoenen. Bij drie spelers zorgen jullie samen voor het vierde seizoen.
Elke speler krijgt het geheugensteuntje van het passende seizoen voor zich. Daarna worden elk om de beurt muntjes omgedraaid. Past die bij je eigen seizoen? Dan mag je die in de boom leggen. Past die niet, dan leg je het omgedraaid terug. Daarna doet de volgende speler hetzelfde.
Er zijn ook drie 'wind'muntjes. Deze zorgen ervoor dat de boom één seizoen doordraait met de klok mee. Zo krijg je als speler een nieuw seizoen voor je neus.
De speler die er al eerste in slaagt om zijn seizoen te vervolledigen, wint het spel.

In dit tweede spel komt meer tactiek kijken: je kan de plaats van de muntjes onthouden om sneller je eigen seizoen te vervolledigen of op het juiste moment een windmuntje te nemen en een goed gevuld seizoen overnemen.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Treecolo