De Piratenschat 2020

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 14
Bron:
Probeer als eerste de piratenschat te vinden. Dit doe je door sommen en aftrekkingen te maken tot 100 en kaarten te verzamelen. Wie geluk heeft, vindt de piratenschat en niet de triestige piraten...

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij dit spel moeten spelers optellingen en aftrekkingen tot 100 maken om bepaalde kaarten te verzamelen. Met de verzamelde kaarten mogen ze een kaart uit het midden kiezen. Wie geluk heeft en de kaart van de schat trekt, wint het spel.
Aan de ene kant van de kaarten staan optellingen en aftrekkingen, op de achterkant staan schatkaarten, kanonnen, piraten, schepen of een magische sleutel. Deze kaarten hebben allemaal een functie bij het zoeken naar de piratenschat.

Goed aan dit spel is dat je het niveau van de oefeningen zelf kunt kiezen. Dit doe je door de kleuren van de getallen (oplossingen) op de achterkant te vergelijken met de voorbeelden in de spelregels en zo de juiste kaarten te selecteren. Alle spelers moeten wel op hetzelfde niveau spelen. De kaarten worden best uitgezocht door een spelleider.
Het spel kan heel snel gedaan zijn. Je kan het spel winnen door 3 verschillende kaarten te verzamelen (schatkaart, piraat, of schip) of een magische sleutel te spelen. Als je dan onmiddellijk de juiste kaarten verzamelt en de schat vindt, is het spel voorbij. Wij hadden dit 2 keer voor. Elke speler moet minstens 3 oefeningen gemaakt hebben. Dat het spel wat kort kan zijn, heeft vooral een voordeel in de klas omdat de tijd om te spelen daar vaak beperkt is, maar een revanche kan natuurlijk ook altijd!

De spelregels zijn niet helemaal volledig: wat gebeurt er bv. wanneer een speler de juiste oplossing van een oefening niet kan vinden? Krijgt de speler dan hulp of is de volgende speler aan de beurt?

Voor de rest is dit spel zeker aan te raden: het oefent op een eenvoudige, speelse manier de optellingen en aftrekkingen tot 100. De lay-out is eenvoudig maar aantrekkelijk en duidelijk. Het is een duidelijk educatief leerspel met leerdoel, maar het speldoel is voldoende aantrekkelijk om te willen spelen!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
De Piratenschat