Rythm' and Boulet - 40 gebaren om de stoppen te laten doorslaan 2008

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Maak een ketting van handgebaren op een ritme dat de spelers samen aangeven, zonder fouten te maken. Elk fout wordt bestraft met een Bouletkaart. Wie hiervan de minste verzamelt, wint het spel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Ken je dat kringspel waarbij iedereen op een bepaald ritme op tafel (of knieën) slaat en vervolgens een andere speler oproept? Wel dit spel brengt via 40 schitterend geïllustreerde kaarten een heerlijke twist aan dit spelconcept.
Iedereen krijgt bij de start een gebarenkaart die hij open voor zich op tafel legt. Deze kaart toont hoe de speler straks zijn handen moet gebruiken. Het gebaar dat met één of beide handen gemaakt moet worden staat er op twee verschillende manieren op getekend. Duidelijker kan niet.
Vervolgens geeft een afgesproken startspeler het ritme aan. Twee maal op de knieën of op tafel slaan en vervolgens één keer in de handen klappen (net zoals in het liedje "We will rock you" van Queen). Na een paar keer dit ritme uitgevoerd te hebben, zal de startspeler in plaats van in de handen te klappen zijn gebaar tonen. Nu is het spel goed gestart. Daarna slaat hij weer twee keer en roept het gebaar van een willekeurige andere medespeler op. Deze herhaalt zijn eigen gebaar en roept weer dat van een andere speler op, enz...
Op een bepaald moment kan iemand niet antwoorden, vergeet te antwoorden, kan het ritme niet volgen of reageert op het verkeerde moment. Deze speler wordt bestraft: hij moet één van zijn gebarenkaarten geven aan een speler naar keuze (waardoor spelers na verloop van tijd meer dan één gebarenkaart voor zich liggen hebben); hij moet een nieuwe gebarenkaart van de voorraad nemen (waardoor iedereen dit gebaar moet kennen en onthouden) én hij ontvangt één van de tien Bouletkaarten als straf. Op de rugzijde van deze Bouletkaarten staat een actie die eventueel meteen moet uitgevoerd worden (gebarenkaart ruilen, iedereen schuift zijn gebarenkaarten naar zijn linkerbuur of je bent beschermd tegen een volgende fout).
Als de tiende Bouletkaart uitgedeeld werd, eindigt het spel. de speler(s) met de meeste Bouletkaarten verliest het spel en zij met de minste winnen het spel.
Schitterend spel. Sfeer verzekerd. Niet makkelijk. Zeker als het ritme opgedreven wordt. Na mijn eerste testronde vroeg iedereen me waar dit spel kon aangekocht worden. Ik vermoed dat deze kerstvakantie dit doosje vaak zal opduiken met de smoes: "Oh ja, ik heb hier nog een klein gezellig doosje. Moeten we beslist eens spelen...".
Aantal spelers 4-12 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Rythm' and Boulet - 40 gebaren om de stoppen te laten doorslaan