Belladone Bluff 2023

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Meng alle ingrediënten en probeer zo veel mogelijk bereidingen te maken... maar let op de lijn tussen geneesmiddel en vergif is soms heel dun! Behaal jij de meeste punten?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit pittig blufspel wordt er voortdurend verder gewerkt aan een van de 3 magistrale bereidingen die in het midden van de tafel liggen.
Iedere speler beschikt over 5 handkaarten (5 verschillende kleuren; 16 kaarten per kleur van -6 tot +6) die hij probeert aan te leggen. In je beurt mag je 1 tot 5 kaarten uitspelen, op voorwaarde dat ze allen dezelfde kleur hebben. De kaarten met ingrediënten worden ook om beurt open en gesloten aangelegd. Hierdoor heb je niet alle info over de bereiding... Vanaf dat er aan een 'mengsel' de 7e en laatste kaart wordt toegevoegd, is dit klaar en worden de punten geteld. Hierbij draait de speler alle kaarten open, telt alle positieve punten op en trekt de negatieve ervan af. ... en ja, het kan zijn dat de score negatief is en het mengels dus geen geneesmiddel maar 'vergif' is!

In het spel zijn er per kleur tevens 4 actiekaarten aanwezig. Als deze 'open' aan een magistrale bereiding worden gelegd, voer je de actie uit (direct of als de bereiding gescoord wordt). Deze acties zijn: draai de score om (- wordt + en omgekeerd); geef de bereiding door aan een andere speler; enkel aan deze bereiding aanleggen tot deze gescoord wordt; je mag gedekte kaarten bekijken en eventueel 1 wisselen met een handkaart.

Vanaf dat de trekstapel leeg is en er wordt een magistrale bereiding gescoord, stopt het spel. De speler met de meeste punten, wint!
In een spel met 4 spelers wordt er in 2 teams gespeeld. Het spel wordt op dezelfde manier gespeeld. Het team dat aan het eind samen de meeste punten heeft, wint.

Belladone Bluff is een heel eenvoudig aan te leren kaartspel.
In dit spel komt het er voortdurend op neer om je handkaarten zo slim mogelijk aan te leggen zodat de je andere spelers op het verkeerde been probeert te zetten. Hoe beter dit lukt, hoe groter de kans dat je dit spel wint.
Tot slot willen we de vormgeving van de kaarten en de inkleding van de spelregels extra in de bloemetjes zetten! Hier werd heel veel zorg aan besteed waardoor het een plezier is om de spelregels te lezen en het spel te spelen!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Belladone Bluff