Sounds Fishy 2023

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Alle medespelers geven een antwoord op een nogal bizarre vraag. Hiervan geeft 1 speler het juiste antwoord... dit is de speler met de blauwe vis. Slaag je er in om de 'nep antwoorden' er uit te halen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit uitdagend partyspel moet de 'rader' op zoek naar de 'foute antwoorden' op een bizarre vraag. Iedere ronde is er 1 speler de 'rader'. Hij deelt, vóór de ronde begint, gedekt alle vissen uit. Deze vissen bepalen of je een juist of fout antwoord moet geven. De speler met de blauwe vis MOET het juiste antwoord geven. De andere krijgen een rode vis en verzinnen een NEP antwoord.
Vervolgens neemt de rader de bovenste kaart uit de kaartenhouder en leest deze voor. Aan de achterzijde van deze kaart staat het juiste antwoord. De andere spelers kunnen dit zien. Om beurt, startend bij de speler die het snelst een antwoord weet te verzinnen, geven de andere spelers een antwoord op de vraag.
Hierna verzamelt de rader punten door één voor één de NEP antwoorden te raden. Maakt hij een fout, door te vroeg de blauwe vis om te draaien, krijgt hij geen punten.
De andere spelers met een rode vis krijgen punten als ze niet geraden worden; de speler met de blauwe vis krijgt punten als de rader hem niet als laatste overhoudt (en dus ontmaskerd wordt).
Het spel eindigt nadat iedere speler 1 of 2 keer rader is geweest. De speler met het meeste punten wint.

Niet tegenstaande de puntentelling in het begin wat verwarrend kan zijn, is dit een heel leuk en interactief partyspel. Het feit dat alle spelers het juiste antwoord kunnen zien is geniaal gevonden. In de uitvoerige testronden viel het ons op dat de spelers met een rode vis heel dikwijls een nep antwoord verzinnen dat in de buurt van het juiste ligt... Dit maakt het voor de rader natuurlijk niet gemakkelijk.
Naast het hoge fungehalte, kan je dit spel perfect inzetten in het trainen van Executieve Functies; meer bepaald: inhibitie en flexibiliteit.
Zeker de moeite om uit te proberen!
Aantal spelers 4-10 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Sounds Fishy