Letter Links 2023

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:
Draai de bovenste kaart van de stapel om... lukt het jullie om met de letters van de ene kaart een woord te vormen dat overeenkomt met een afbeelding op net omgedraaide kaart?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit taalspelletje leg je alle kaarten in 1 stapel (met de letters naar boven) in het midden van de tafel. Eén speler draait de bovenste kaart om en legt deze naast de stapel. Op de net omgedraaide kaart zijn er 7 afbeeldingen te zien.
Zo vlug mogelijk proberen de spelers een woord te vormen die overeenkomt met een van de afbeeldingen en start met een van de 2 of 3 letters. De speler die als eerste op de kaart slaat en een juist woord (en) kan zeggen, krijgt deze als punt.
De winnaar is speler die, als alle kaarten verdeeld zijn, de meeste wist te verzamelen.

In dit spel wordt de taalcreativiteit en flexibiliteit gestimuleerd.
De spelregels beschrijven 2 variaties. Bij de eenvoudigste gebruik je de 2 rode letters en probeer je 1 woord te vinden; bij de moeilijkste zoek je 2 woorden maar mag je de 3 letters gebruiken.
Mocht je dit spel spelen met anderstaligen of spelers met minder cognitieve mogelijkheden is het niet van belang dat de woorden met deze letters starten. Tevens kan je de factor 'zo snel mogelijk' achterwege laten en er een coöperatief spel van maken (iedereen zoekt samen).

Letter Links is misschien niet het beste spel uit de ganse Flexiq-reeks, toch biedt dit spel heel wat mogelijkheden. We vinden het trouwens super dat er een taalspel aan hun aanbod toegevoegd werd.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Letter Links