Just wild 2022

Categorie:
Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 19
Bron:
Een kaartspel met vier verschillende wilde dieren telkens in verschillende sterktes. Je probeert je kaarten zo uit te spelen dat je over verschillende territoria beschikt. Kaarten van een andere diersoort worden bedekt door de som te maken van de genummerde dieren. De speler met het grootste territorium voor de dieren wint het spel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit spel is het de bedoeling dat je probeert om zo veel mogelijk dieren van jouw bedreigde diersoort te laten overleven. Een heerlijk systeem waarbij elke speler over eenzelfde set beschikt. Je plaatst je kaarten heel zorgvuldig om zo je tegenstanders te blokkeren en jouw territorium te vergroten. De kaarten zijn mooi vorm gegeven en niet te groot.
Elke speler speelt met een diersoort (lynx, beer, wolf of steenbok) en krijgt een set genummerde kaarten van 1 tot 10 en zes fiches. Als het jouw beurt is kan je een kaart open spelen en zo twee dieren van je medespelers bedekken. De gespeelde kaart moet de som hebben van de waarden van de gedekte kaarten. Bij een som van meer dan tien, speel je twee kaarten: één open en één gedekt. Alle gedekte kaarten hebben waarde tien bij het bedekken van twee dieren. Of je speelt een gedekte kaart om het bos te vergroten. Op tien kaarten uit je set, staat het dier afgebeeld met een jong. Op deze speciale kaarten mag je een fiche leggen zodat het jong beschermd wordt, hierop kan geen kaart gelegd worden. Als iedereen zijn kaarten gespeeld heeft, eindigt het spel. De speler met de meeste zichtbare dieren wint.
Dit is een leuk tussendoortje dat eigenlijk niet zo lang duurt en vlotjes speelt. Een leuk familiespelletje.
Toch ook even vermelden dat dit een eco friendly game label heeft gekregen: het is op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Just wild