Azul: tuin van de koningin 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:
Je verzamelt tuintegels op je speelbord door alle tegels te nemen van één kleur of van één patroon. Er zijn een aantal plaatsingsregels hoe je je tegels mag neerleggen (zelfde kleur, patroon, kostprijs,...)

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Geen uitbreiding maar een variatie op het origineel: Azul waarbij tegels met eenzelfde kleur of eenzelfde figuur vanop tuinuitbreidingen afgenomen worden.
Deze versie van Azul vraagt het nodige denkwerk, de verzamelde stenen zullen niet automatisch op je tuinbord komen, eerst moeten de stenen nog betaald worden, wat het denkwerk complex maakt.

Iedere speler heeft een tuinbord bestaande uit 1 fonteinbord bij de start en mogelijkheid tot aanvullen met 6 tuinuitbreidingen.
Het spel wordt in 4 rondes gespeeld, waarbij in elke ronde enkele kleuren of figuren meer punten opleveren. Daarnaast is een doel zoveel mogelijk fonteinen, standbeelden en banken of prielen te omsluiten, dit levert extra jokertegels op die ook als betaalmiddel kunnen dienen.
Na de 4 rondes worden de groepen (>=3 aaneengeschakelde tegels) gescoord, afhankelijk van kleur en patroon. Groepen die uit 6 tegels bestaan leveren extra punten op. Tegels die op het voorraadbord bleven liggen, kosten punten.

Deze variant voelt complex aan. Het vraagt veel denkwerk om ook de betaalmiddelen te voorzien voor de tegels. Dan nog lijk je niet alles in de hand te hebben. De punten zijn op allerlei vlakken te verdienen. Met andere woorden, een uitdagende en ietwat onvoorspelbare variant.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Azul: tuin van de koningin