Maui 2022

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 35
Bron:
Probeer handdoektegels in een patroon op je speelbord, het strand, te leggen. Wie dezelfde patronen goed kan laten aansluiten, scoort veel punten.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Goed gevonden: handdoeken leggen op het strand om te genieten van de oceaan. Hier is alvast sprake van een origineel thema. Het materiaal oogt mooi en verzorgd, enkel de speelbordjes zijn van dun karton en hadden iets steviger gemogen. Elke speler probeert 12 handdoekentegels passend op zijn spelbord te leggen en zo punten te scoren. Elke tegel bestaat uit drie patronen, minstens ééntje moet passen bij het aanleggen. Zo schuif je kolom per kolom op en kun je onderweg een aantal parasols (fiches met parels) verzamelen. Die brengen aan het eind van het spel extra punten op. Ben je aan de beurt dan neem je een handdoekentegel van het marktbord en leg je deze op je spelbord door identieke patronen te verbinden. In plaats daarvan mag je ook munten nemen om betere tegels te kunnen kopen op de markt. Het aanbod op de markt is telkens 6 tegels en die kosten 0 tot 2 munten.

Na het plaatsen van je tegel scoor je punten voor elk passend patroon. Dit wordt
bijgehouden op een mooi ogend handdoeken-spoor. Na het plaatsen van de
handdoekentegel wordt de markt opnieuw aangevuld. Zodra een speler zijn 12 de tegel geplaatst heeft, eindigt het spel. Spelers tellen hun scores bij de verschillende patronen en wie de hoogste score heeft, wint.

Dit is een leuk eenvoudig legspelletje, speelt vlot, duurt niet lang en is amusant. Er zit geen pestfactor in, elke speler is bezig met zijn eigen strand.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Maui