A Walk in the Park 2022

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Een dobbelsteen toont straatverbindingen (hoek naar links, rechts, rechtdoor, T-kruising...). Elke speler schrift dit op hun speelblad en probeert zo verschillende doelen te verbinden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit speldoosje is een tweede spel (eerste was ‘The Gardens’) dat zich afspeelt in Sydney’s Royal Botanic Garden, wereldberoemd om zijn locatie, schoonheid en historische betekenis. Het is een typisch pen & paper-game. De dobbelsteen toont een type pad, iedereen tekent dit op een plattegrondje en probeert zo verschillende bezienswaardigheden te bereiken. Deze leveren punten en bonussen op.

In het mooi uitgegeven speldoosje zitten twee soorten plannen van het park. Dit brengt wat variatie. Iedere speler krijgt eenzelfde plannetje van het park. Daarop zijn een achttal bezienswaardigheden getekend. Een speler gooit met de dobbelsteen en iedereen tekent het gegooide pad (rechtdoor, t – kruising, l- bocht,...). Op de dobbelsteen staat ook een Ibisvogel. Wordt die gegooid, dan verspert dit een kruising. Toch zijn die ibissen geen belemmerende factor, ze kunnen ook zegepunten opbrengen.
Wie als eerste een bezienswaardigheid verbindt met het centrale punt krijgt extra punten. Telkens je een verbinding van een bezienswaardigheid tot stand brengt met het centrale punt kan je je bonus zelf kiezen. Het spel eindigt van zodra iemand zijn zesde bezienswaardigheid heeft verbonden met het centrale punt.

Dit spel is zeker niet vernieuwend maar blijft wel een leuk tussendoortje die je met veel spelers tegelijk kan spelen.

Aantal spelers 1-99 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
A Walk in the Park