Het Verhaal van Koning Schaak 2022

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 40
Bron:
Aan de hand van verhalen wordt het spel van Koning Schaak opgebouwd. Na elke stuk verhaal volgt een kleine opdracht om de zetten van de schaakstukken te leren gebruiken.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Wie schaken moeilijk vindt, kent 'Het verhaal van Koning Schaak' nog niet. In deze doos wordt schaakspel aangeleerd met een verhaal. In elk onderdeel van het verhaal (dat in een boekje in de doos zit) wordt een zet van een bepaalde pion aangebracht. Zo gaat de ene koning (Koning Schaak) in het spel op zoek naar pizzastukken. Doordar zijn zakken vol zitten met eten, kan hij maar één stap per keer zetten. Ook Koning Trippel gaat stap voor stap op zoek naar edelstenen op het schaakveld.
Jonge spelers leren stap voor stap het schaakspel aan. Het leuke is dat alles ingekleed wordt en dus veel minder abstract is. Zo zijn de pionnen voorgesteld door de kinderen van de koningen. Zij willen enkel vooruit gaan.

Jong en oud leert op deze manier schaken.

Het materiaal is kleurrijk en eenvoudig hanteerbaar. Aan de schaakstukken kunnen kartonnen figuren vastgemaakt worden om het spel aan te leren. Wie al voldoende kennis heeft van het spel, kan de kartonnen figuren losmaken en gewoon met de schaakstukken spelen.
Het spel hoef je niet in ene keer uit te spelen. Elke dag ga je gewoon een stukje verder in het verhaal en leer je een stapje bij.
Jonge spelers kunnen zo leren schaken, maar door de handige mini-games is het spel ook zeker geschikt voor oudere spelers die leren schaken?

Een aanrader om dit klassieke spel door een grotere groep gespeeld te doen krijgen!
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Het Verhaal van Koning Schaak