Cortex Challenge Access+ 2022

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:
Dit uitdagende denkspel werd aangepast zodat mensen met om het even welke vaardigheden kunnen meespelen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In Cortex worden je hersenen serieus op de proef gesteld.
In het midden van de tafel ligt een stapel kaarten met verschillende soorten opdrachten. Tijdens je beurt (of allemaal tezamen tegen elkaar) draai je een kaart om en probeer je de opdracht op te lossen (Vb.: een doolhof oplossen, dezelfde figuren vinden, een 'reliëf' voelen en herkennen...). Alle opdrachten stimuleren het werkgeheugen, de flexibiliteit en impulscontrole.

In deze aanpassingen voor personen met 'om het even welke vaardigheden' werd er een set ontwikkeld met eenvoudige opdrachten (7 verschillende) en één dat iets moeilijker is (8 verschillende). Ook de kaarten zijn iets groter dan bij het originele spel waardoor de opdrachten beter te zien zijn.

Het enige puntje van kritiek dat we hebben is het 'uitzicht' van de doos... Voor ons mocht er wat meer kleur aan te pas komen. Dit is echter een persoonlijke smaak want bij het uittesten van het spel bij ouderen en personen met een cognitieve beperking werd hier geen enkele opmerking over gemaakt.

Kort samengevat zijn we heel blij met de 'Access+ reeks' in het algemeen en zeker ook met deze aanpassing van Cortex. Zoals de ondertitel op de doos aangeeft zorgt deze reeks spellen ervoor dat mensen met om het even welke vaardigheden kunnen samenspelen... wat naar onze mening het summum is van spel en spelen!

Een absolute aanrader!
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Cortex Challenge Access+