Monstre Toi 2021

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 8
Bron:
Drie uitdagingskaarten winnen door per uitdaging 5 monsterkaarten zo om te draaien dat ze alle 5 één kenmerk gemeenschappelijk hebben (gelijke ogen, mond, armen of voeten, als uitbreiding ook hoorns en bijzonderheden)

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Er bestaan moeilijkheidsgradaties in dit spel. De monsters van niveau 1 (gele rand) hebben 4 kenmerken met elk 4 varianten. De monsters van niveau 2 (paarse rand) hebben nog 2 extra kenmerken met elk 4 varianten.

Je neemt één uitdagingskaart en neemt de bijhorende monsterkaarten. Je legt die in een cirkel (of rij) op tafel.
Het doel is om op deze 5 kaarten één kenmerk gemeenschappelijk te hebben.
Een eerste speler kiest een kenmerk (vb. geel mond) dat nu nog niet gelijk is bij alle kaarten en draait een kaart om die deze kenmerk niet heeft.
- Heeft de omgedraaide zijde wel een gele mond? Dan mag de speler verder spelen en een volgende kaart omdraaien die het kenmerk niet heeft.
- Heeft de omgedraaide zijde geen gele mond? Dan is de volgende speler aan de beurt.

Als het lukt om één kenmerk op de 5 kaarten gelijk te krijgen, dan wint die speler de uitdagingskaart.

Een nieuwe ronde begint, met een nieuwe uitdagingskaart en 5 nieuwe monsters.

Het is mogelijk dat tijdens het omdraaien plots een ander (dan het genoemde) kenmerk gelijk is op de 5 kaarten. Wie dit ziet en luidop zegt, wint de ronde.

Tijdens dit spel staat erg goed observeren centraal, ook tijdens de beurt van een andere speler.
Daarnaast gebruik je je geheugen, onthouden welke kenmerken er op de omgedraaide monsters staan, helpt om een goed kenmerk te kiezen tijdens jouw beurt en je kans te verhogen op winst. Blijf ook de andere kenmerken goed in de gaten houden om via die laatste spelregel te winnen zonder dat het jouw beurt is.
Kijk in het begin van je beurt hoeveel kaarten al een bepaald kenmerk gelijk hebben, kies dit kenmerk om daarna weinig kaarten te moeten omdraaien.

Dit is geen eenvoudig spel voor de jongste spelers. Het omdraaien van de kaarten gebeurt hier meer op goed geluk en het vinden van een gelijk kenmerk per toeval.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Monstre Toi