De Verdwenen Ruïnes van Arnak: Expeditieleiders 2022

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 30
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Het was te verwachten dat er een uitbreiding zat aan te komen van het leuke basisspel De Verdwenen Ruïnes van Arnak.
Nu zijn de 1-4 spelers expeditieleiders die elk een unieke vaardigheid bezitten. Je hebt de keuze uit 6 expeditieleiders.
De spelers krijgen, overeenkomstig hun toegewezen leider, een eigen spelersbord en nieuwe startkaarten die de oorspronkelijke uit het basisspel vervangen. Bepaalde expeditieleiders hebben specifieke spelmaterialen ter beschikking.
De extra voorwerpkaarten en artefactkaarten helpen je leiders om de zoektocht in de jungle te volbrengen. Daarnaast zijn er ook nieuwe locatie- en bewakerstegels.
Deze uitbreiding biedt ook de mogelijkheid om nieuwe wegen naar de tempel te ontdekken. Je kan kiezen tussen het onderzoeksspoor naar de apentempel of die naar de hagedistempel.
Met deze uitbreiding moet je de vaardigheden maar tevens ook de beperkingen van je expeditieleider zo goed mogelijk proberen in te schatten.

Voor hen die Arnak door en door kennen is deze nieuwe uitbreiding een meerwaarde. Het doornemen van de vaardigheden van elk van de nieuwe leiders vraagt wat tijd. Gelukkig is er voor elk van deze 6 expeditieleiders een fiche waar duidelijk samengevat beschreven staat wat zijn/haar vaardigheid is en wat de effecten zijn van zijn/haar startkaarten.
Deze uitbreiding verhoogt het speelplezier en is zeker 3 hartjes waard.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad complex
De Verdwenen Ruïnes van Arnak: Expeditieleiders