Math Rush 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
3 rondes, telkens 3 minuten, 3 doelkaarten, elk 3 handkaarten,... Werk samen en win het spel! Verbeter daarna je topscore!

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Math Rush, een coöperatief spel waarbij je veel rekent, uitkomsten vergelijkt, overlegt en samen drie doelen probeert te bereiken. Hiervoor krijgen jullie samen 3 minuten. Iedereen speelt gelijktijdig. Elke speler heeft een aantal kaarten in de hand. Die mag je onmiddellijk aanvullen, nadat je een kaart afgelegd hebt.
Elke kaart die afgelegd werd in de rij, moet blijven liggen. Handel dus niet alleen, maar overleg eerst met de anderen.
De drie helpkaarten kunnen tijdens het spel ingeroepen worden om enkele afgelegde kaarten in de rij weg te halen of om de kaarten in de handen van de spelers te wisselen.

De kaarten met een 'afstudeerdhoedje' zijn moeilijkere opgaves, vb. met drie termen of uitkomsten boven 20 of TE-TE. Ook bij de doelkaarten zijn er enkele die moeilijker zijn (aangeduid met 'hoedje').

Dit is een spel waar een leuke dynamiek in zit, en toch heel duidelijk wiskunde geoefend wordt. Dit spel hoort thuis bij het automatiseren van de optellingen en aftrekkingen.

Het spel is wel een Amerikaans spel. De bewerkingen worden niet genoteerd zoals wij ze doen, maar in de vorm van een cijferoefening. Daardoor kan het wellicht niet onmiddellijk in de klas ingezet worden. Tenzij in het derde leerjaar en ouder.


Aantal spelers 1-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Math Rush