Welcome To The Moon 2021

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 40
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Deze speldoos is één van de variaties op het schitterende spel “Welcome to”. Dit keer is het in een 'ruimte thema' gegoten en werd het aantal spelers beperkt tot zes. Er zijn acht avonturen te beleven en er is een degelijk uitgewerkt campagneboek bijgeleverd voor wie niet genoeg krijgt van science fiction. Binnen- en buitenlandse spelgroepen geven dit spel een hoge score maar ons expertenteam, die het spel uitgebreid hebben uitgetest, zijn eerder kritisch.

Welcome to … the Moon is gebaseerd op het basisspel waarbij een beurt bestaat uit het draaien van kaarten die verdeeld zijn in 3 stapels. Elke speler kiest een combinatie (cijfer - symbool) en noteert dit op zijn avonturenkaart. Het noteren van de getallen in chronologische volgorde, blijft behouden. Zo probeer je als eerste missies te vervolledigen. Onderweg kan je ook punten scoren met astronauten, robots, ruimteschepen,… In deze speldoos zit ook een “campagne”. Dit is een degelijk uitgeschreven verhaal dat je kan volgen om zo kennis te maken met de acht avonturen. De keuzes die je tijdens een avontuur maakt, hebben een invloed op je volgende avontuur.

De verschillende herbruikbare avonturenkaarten zijn heel mooi vorm gegeven en door de sterke verschillen tussen de avonturen is dit spel echt wel uitdagend te noemen. Maar het grote minpunt voor ons is de overvloed aan regels per avontuur. Bij elk avontuur gelden er andere regels. Ook de bijgeleverde schrijfstiften zijn te dik of de voorziene plaats om je getal te schrijven is te klein. De grote variatie tussen de verschillende avonturen is wat teveel van het goede. Voor ons speelt het basisspel en de versie “Las Vegas” net iets beter…
Aantal spelers 1-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Welcome To The Moon