Squirrel Away 2021

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 35
Bron:
De winter verandert in de lente, de bomen worden groen, bloemen duiken op, de natuur wordt wakker, zo ook twee hongerige eekhoorns. Ze besluiten zich deze keer vroeg op de winter voor te bereiden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Knoeiboel is een spel voor kinderen vanaf 4 jaar en combineert sensomotorische, strategische en behendigheidselementen tot een uitdagende, leuke ervaring.

Er worden vier rondes gespeeld, de vier seizoenen. Elke speler heeft een bord, je krijgt een eekhoorn in je eigen kleur en een houten ring als nestje. Alle bessen, noten, paddenstoelen en zaden gaan in de zak.
Aan de start van elk seizoen krijgt elke speler 4 kaarten die kunnen in een houten plankhouder geplaatst worden.
Je kiest zelf in welke volgorde je de kaarten speelt. Er wordt één kaart per beurt gespeeld en je voert de actie uit: vb. een extra ring op je nest plaatsen, zoek een noot in de zak en plaats die in je nest, laat een uilenbal op het nest van de tegenspeler vallen,...

Alles wat uit je nest valt, komt in je knoeiboel terecht.

Wanneer elke speler de vier kaarten uitgespeeld heeft, start het volgende seizoen.
Na vier seizoenen eindigt het spel.
De spelers met het meeste eten in hun nestje, winnen het spel.
In andere varianten kan de puntentelling anders gebeuren, vb. met minpunten voor alle eten in je knoeiboel.

Dit is een gezellig familiespel, het is leuk dat het met twee spelers is, zo kan je het snel binnen het gezin spelen. We dachten dat de kleine houten speelstukjes overzal zouden 'vliegen', maar doordat het net de opdracht is om alles zo voorzichtig mogelijk in je nestje te leggen, valt dit heel goed mee!
De volgorde waarin je je vier kaarten speelt elk seizoen kan je tactisch overdenken. dat gebeurt niet altijd bij de jongere spelers...
De afbeeldingen op de kaarten leren kennen, vraagt even oefening. Die staan welk duidelijk afgebeeld en omschreven in de spelregels.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Squirrel Away