Ik Leer: Tegenstellingen 2016

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Dit spel is een leerspel uit de reeks 'Ik leer' van Jumbo. Het is een spel waarbij basisvaardigheden aangeleerd worden. Hier ligt de focus op taal/woordenschat.

Omschrijving

Bron: Spellenlab

Het is ook duidelijk te zien aan het materiaal dat het een educatief spel is. De doos is redelijk groot voor het weinige materiaal dat erin zit. Het materiaal is mooi en duidelijk geïllustreerd en is van goede kwaliteit.
Het materiaal bestaat uit 12 puzzelstukken met 2 delen (24 onderdelen dus). Het materiaal is gericht op kleuters.

In de spelregels zijn meerdere spelletjes opgenomen.
Zo kunnen de puzzelstukken enkel aan de hand van de tekeningen gematcht worden. De woorden van de tegenstellingen (bv. groot - klein) zijn onder de tekening genoteerd. Als begeleider is het belangrijk om de woorden te verwoorden en te omschrijven. Bv. vol: in de kom zit een vis. Er zit iets in. We zoeken nu 'leeg'. Daar zit niets in de kom.

Daarnaast kun je ook werken met verhalen waarbij de kleuter de tegenstellingen gaat zoeken, het spel als memospel gebruiken of een reactiespel van het spel maken, of de woorden uitbeelden.

Het materiaal is eenvoudig, maar het is leuk om te zien dat er zoveel verschillende mogelijkheden aangeboden worden in de spelregels.
Aantal spelers 1-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Ik Leer: Tegenstellingen