MindMaze: That's Life! 2021

Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Mindmaze is een spel met 40 verschillende raadsel de andere spelers zoveel mogelijk punten proberen te scoren door het vinden van de juiste oplossing.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij iedereen die in het verleden Black Stories heeft gespeeld zal hier wel een belletje rinkelen althans wat het spelmechanisme betreft. De auteurs hebben in dit spel geprobeerd om alles een beetje meer gestroomlijnd te maken, wat ons betreft ervoeren we dit vooral als een beperking op het gebied van 'vrijheid van vragen stellen'.

Net als bij Black Stories' leest ook hier een speler (spelleider) een mysterie voor waarna alle spelers op zoek gaan naar de oplossing door het stellen van de juiste vragen. Op de verhaalkaart voor de spelleider staan een aantal sleutelwoorden. Spelers kunnen tijdens het spel reeds punten scoren door het vinden van zo’n sleutelwoord. Deze zijn tevens interessante hints richting de oplossing.
De spelers krijgen een vastgelegd aantal ronden om de oplossing te vinden. Iedere ronde krijgen ze een aantal fiches (bv. 2) en dit komt overeen met het aantal vragen die ze mogen stellen. Gezien het aantal vragen beperkt is (in vergelijking met Black stories) is het belangrijk om 'verstandige of nuttige vragen' te stellen.

Een leuk interactief partyspel dat overigens in meerdere thema’s verkrijgbaar is.
Aantal spelers 2-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
MindMaze: That's Life!