Wizard: het Dobbelspel 2019

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 13
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Dit is een prima doosje voor wie houdt van dobbelsteenspellen. Het hoort thuis in de Wizard-reeks, bij het Wizard-kaartspel. Ook in dit spel draait alles rond voorspellingen doen en aankruisen op een scoreblad. Je scoort zegepunten door correcte voorspellingen te doen.

De doos bevat 7 dobbelstenen met op elke dobbelsteen vier runetekens in vier verschillende kleuren een nar en een joker (een Wizard). Als uitbreiding zitten er ook ‘toverkaarten’ met daarop een te volgen regel voor deze ronde. Best dat deze kaarten in de doos zitten want die brengen meer variatie in het spel. Daarom is ons advies om het spel te spelen mét deze toverkaarten.

Vooraf aan een ronde doet elke speler een voorspelling of 1, 2, 3, 4 of 5 dobbelstenen in één van de kleuren geworpen zullen worden. Je mag elke voorspelling maar één keer per spel doen (Yahtzee-gevoel). De speler die met de dobbelstenen gooit (hij mag drie keer opnieuw werpen) bepaalt vooraf welke kleur de joker krijgt in zijn ronde. ...uiteraard kiest hij deze in functie van zijn voorspelling. Spelers mogen na elke worp bepalen of zij de score willen incasseren, moeten dus niet wachten tot de derde worp. Heb je je voorspelling correct, dan schrijf je een kruisje in de juiste kolom. Ben je fout, dan wordt het verschil berekend en genoteerd. Voorbeeld: je had 4 blauwe dobbelstenen voorspeld en er werden maar 3 blauwe geworpen, dan schrijf je ‘1’ in de passende kolom. Let wel, dit zijn strafpunten. Met de narren kan je soms een foutieve worp teniet doen.

Dit is een dobbelspel waarbij geluk een hele grote factor is. Het speelt wel vlug, iedereen is gelijktijdig aan de beurt en de extra kaarten brengen wat meer variatie en dit is best. Bij het uittesten merkten we dat dit spel beter tot zijn recht komt bij 3 of meer spelers dan bij 2.
Samengevat is 'Wizard: het dobbelspel' gewoon een leuk, snel en eenvoudig dobbelspel, niets meer en niets minder.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Wizard: het Dobbelspel