The Shining 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
In dit coöperatief spel treden we in de voetsporen van Jack Torrance uit het boek / de film The Shining.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Alle spelers moeten als huisbewaarder in het Overlook Hotel proberen de 4 wintermaanden te overleven. Als 1 speler het niet overleeft, verliest iedereen.
In het begin van elke maand krijgt elke speler 2 gedekte kaarten, pas op het einde van de ronde mogen die omgedraaid worden waarmee onthuld wordt hoe zwaar jouw personage mentaal op de proef gesteld werd tijdens deze maand (door de verschrikkelijke dingen die hij te zien kreeg terwijl hij door het hotel dwaalde). Op de achterzijde van de kaart krijg je wel al een hint over hoe zwaar je het te verduren krijgt (b.v. de mentale belasting zit tussen 2 en 4)
Elke maand bestaat uit 2 of 3 rondes. In een ronde verplaatst elke speler zijn pion naar een andere kamer, daar verdient hij een mentale kracht-fiche van 2 tot 4 punten (volgens de regel die in deze kamer geldt). Een verplaatsing naar een aangrenzende kamer kost niets, een verdere verplaatsing zorgt ervoor dat er fiches verdwijnen uit de algemene voorraad mentale kracht-fiches (als die leeg geraakt, wordt het nog moeilijker om te overleven). Op het einde van de maand vergelijkt elke speler de som van zijn verzamelde fiches met de som van zijn kaarten. Heb je minder mentale kracht verzameld dan nodig volgens je kaarten, dan wordt je tijdelijk bezeten en val je de dichtstbijzijnde medespeler aan. Zo’n aanval kan in het slechtste geval 2 “levens” kosten, elke speler kreeg er maar 3 in het begin van het spel.

Bij het lezen van de spelregels leek het aantal mogelijkheden beperkt maar tijdens het spelen bleek het toch wel spannend en … we overleefden het samen.
Naast deze coöperatieve versie kan het spel ook gespeeld worden in de semi-coöperatieve versie. Hierbij krijgt een speler (ongezien) de rol van “corrupted” toegewezen. Hij moet er voor zorgen dat iemand het niet overleeft zonder dat hij zelf ontmaskerd wordt. Als hij niet ontmaskerd wordt, komt er zelfs nog een vijfde maand bij om te overleven.
The Shining is een eerder verrassend spel dat volledig 'in de geest' van het boek/ de film uitgewerkt werd.
Aantal spelers 3-5 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Ouder dan 16j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
The Shining