Micro Macro: Crime City 2021

Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Spelcollecties:
Richtprijs:
€ 30
Bron:
Ga op zoek naar de gepleegde misdaad en kom te weten wat er gebeurd is. Het grote stadsplan geeft je aanwijzingen. Aan de hand van kaartjes probeer je elke misdaad op te lossen. Een spel voor echte speurneuzen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Micro Macro bevat een groot getekend stadsplan. Het spel bevat 13 sets misdaden die moeten opgelost worden. Elke set bestaat uit een kleine enveloppe met daarin een aantal kaarten. Die kaarten geven aanwijzingen en er worden vragen gesteld. Aan de hand van die kaarten proberen speurders uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Elke kaart verwijst naar een tekening/situatie op het stadsplan. Door bepaalde personages te zoeken, te vinden en te volgen op het spelbord en deze zaken juist te interpreteren kom je als speler tot een oplossing.
Het spel kan alleen of met een groepje gespeeld worden.

Dit spel nodigt uit: een eerste korte zoektocht kun je al op de doos doen. Daarna is de eerste misdaad een oefenronde. De spelregels zijn heel eenvoudig gehouden. Door de eerste test te doen, worden alle spelregels duidelijk. De andere 'onderzoeken' zijn opgedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Kun je als speler even niet verder? Dan kun je de volgende kaart nemen en bekijken wat de oplossing is. Zo kun je het spel verder spelen.
Kinderen kunnen ook zelfstandig aan de slag. Toch merkten we op dat kinderen sneller zullen beweren dat ze een bepaalde oplossing niet kunnen vinden. Een oudere speler zal dan eerder moeten stimuleren om verder te zoeken. Sommige oplossingen zijn dan inderdaad ook wat ver gezocht of voor de jongere kinderen moeilijker te interpreteren.
Voor de rest beleefden we als ouder even veel spelplezier als bij de jonge onderzoekers.
Het is een leuk systeem, leuke tekeningenn. Er is zoveel te vinden op het stadsplan. Dit spel is origineel en zeker een aanrader!
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad oplopend
Micro Macro: Crime City