Caylus 1303 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 40
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Na negen vaak bloedstollende rondes weet je wie de Master Builder Van Caylus 1303 wordt. Elke ronde ga je door de volgende vier fasen: werkertjes inzetten, actietegels uitvoeren, aan de werkplaats leveren en tenslotte het upgraden van bepaalde van je eigen gebouwen.
Die actietegels kunnen dienen om extra werkertjes te verdienen, grondstoffen te verzamelen, grondstoffen om te zetten in punten of goud, de provoost te verplaatsen of om extra actietegels (gebouwen) te kopen om aan te leggen aan de weg door Caylus.
Het spel speelt vlotter en is gestroomlijnder in vergelijking met zijn grote broer ‘Caylus’. De keuzes zijn daarentegen vaak even hartverscheurend omdat alle gekozen acties weer in de juiste volgorde van de weg geactiveerd worden en met die dekselse Provoost loopt het vaak helemaal in de war!
Drie spelers lijkt mij na twee keer spelen het meest geschikt voor dit spel, mede door de manier waarop de startspeler bepaald wordt. Bij de laatste keer spelen varieerden onze punten tussen de 79 en 87. Fantastisch mooi en goed spel.

Nog een leuk weetje, Het verhaal uit Caylus (2005) start in 1289…… 14 jaar jaar later (2019) kwam William Attia met Caylus 1303 op de proppen.
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 46' tot 2u
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad moeilijker
Caylus 1303