PJMASKS: 6 in 1 Spellen 2018

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Zes verschillende spellen van de Pyjamahelden: memory, domino, lotto, kwartet, dobbelspel en een renspel.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Er zijn heel veel afbeeldingen gebruikt voor deze spellen, alle personages uit de serie doen erin mee, ook de pyjamahelden als gewone kinderen. Daardoor is het voor de echte fans wel een leuk spel omdat ze alle personages bij naam kunnen noemen en hun karakters de fantasie extra doen werken.

Verder zijn de spelmethodieken wel de gekende kinderspellen. De memory, domino, lotto en het kwartet zijn leuk voor de kinderen die fan zijn van de serie.

Bij het dobbelsteenspel wordt er met kleuren gewerkt. Na het dobbelen met de kleurendobbelsteen zoek je een puzzelstuk van de overeenkomstige kleur en probeer je je personage samen te puzzelen. Wie als eerste zijn puzzel klaar heeft, is de winnaar. Het dobbelen is een geluksfactor die het puzzelen soms in de weg staat.

Het wedstrijdspel "Ga mee naar het hoofdkwartier van PJ Masks" is een eenvoudig renspel met de kleurendobbelsteen. Je gaat telkens naar het eerstvolgende vakje van het kleur dat je dobbelde. Extra factoren: kom je op een vakje waar al een andere pion staat? Dan gooi je die pion eraf en moet die terug naar het startvakje. Gooi je de witte kleur, dan neem je een rond schijfje van de stapel en ga je naar het vakje met dezelfde afbeelding. Dit kan een erg grote sprong vooruit of achteruit zijn. Zo ver achteruit gaan, kan demotiverend werken. Alles is dus mogelijk in dit spel, de kinderen leren zeker omgaan met winst en verlies.
Verder is het spel wel volledig afhankelijk van de geluksfactor, de kleurendobbelsteen en zit er geen tactiek in het spel.
Op de speelplionnen staan de drie pyjamahelden afgebeeld, de achtergrond van het kaartje heeft een verschillende kleur.

Deze speldoos is leuk voor de fans van de pyjamahelden en jonge kinderen.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
PJMASKS: 6 in 1 Spellen