PJMASKS: op Boevenjacht 2018

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Een coöperatief spel: de drie pyjamahelden moeten het hoofdkwartier bereiken vóór één van de slechteriken.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Owlette, Catboy en Gekko starten onderaan het speelbord op de drie maskers. De slechteriken worden ergens op de weg van van het pad naar het hoofdkwartier op hun kleur en figuur gezet.
Er wordt gedobbeld met twee dobbelstenen, de puntendobbelsteen wordt gebruikt om één van de superhelden vooruit te plaatsen. De kleurendobbelsteen wordt gebruikt om één van de slechteriken (overeenkomstige kleur) één stap vooruit te plaatsen.
Als je onderweg op hetzelfde vakje komt als een slechterik, of de slechterik komt op hetzelfde vakje als één van onze superhelden. Dan houden jullie de vuisten tegen elkaar en roepen: "PJ Masks!"
Nu kunnen jullie, met de nodige behendigheid, de slechterik terug naar zijn startveld zetten. Owlette kan dit doen door de slechterik op haar hoofd te leggen en als een uil rond de tafel te vlieggen.
Catboy kan dit doen door de slechterik op zijn rug te leggen en als een kat op handen en voeten rond de tafel te kruipen.
Gekko kan dit doen door de slechterik op zijn hand te leggen, die gestrekt uit te steken en soepel als een gekko rond de tafel te lopen. (Handpalm of de rug van je hand staat niet beschreven, je kan dat zelf kiezen om de moeilijkheidsgraad te verlagen of te verhogen).
Is dit gelukt? Dan gaat de slechterik terug naar zijn gekleurde veld.
Is het niet gelukt en viel de slechterik in de grond? Dan hebben de pyjamahelden nog een fiche die ze kunnen inzetten en zo de slechterik toch terugzetten naar zijn startveld.
Als de fiches op zijn, moet je de pyjamaheld terugzetten naar het vorige, vrije, gekleurde speelveld.

Het spel eindigt als de drie pyjamahelden het hoofdkwartier hebben bereikt. Jullie hebben de slechteriken verjaagd en samen gewonnen!
Als één van de slechteriken eerder het hoofdkwartier bereikt, dan hebben jullie samen verloren.

Er is een eenvoudige variant waarbij je niet exact hetzelfde vakje van de slechterik moet bereiken om het duel aan te gaan. Het mag ook als je zijn vakje passeert. De resterende ogen van de dobbelsteen vervallen dan.
Het opdrachtje om rond de tafel te lopen vervalt ook, de superheld wordt onmiddellijk terug gezet naar zijn gekleurde veld.
De fiches zijn in deze variant ook niet nodig.

Door de verschillende spelregels die kunnen gecombineerd worden, is het wel mogelijk om enige variatie in dit spel aan te brengen. De opdrachtjes waar enige motoriek vereist is, geeft het spel wel iets extra. De personages spreken tot de verbeelding, waardoor het echt een spannende race is voor de jonge spelers. Het coöperatieve zorgt er ook voor dat de spelers zich verbonden voelen in hun doel om de slechteriken te verslaan.

Toch blijft het al bij al een heel eenvoudig renspel.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
PJMASKS: op Boevenjacht