Milly Muffin 2020

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Coöperatief spelletje waarbij de spelers goed moeten luisteren. Enkel zo kunnen ze de vlinders bevrijden.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Millie Muffin is een schattige eenhoorn. Ze loopt in de wei en ziet dat Willy Wasbeer vlinders gevangen heeft. Millie Muffin wil de vlinders weer vrijlaten.
In dit kleine doosje zit heel wat kartonnen materiaal en ook een speciale dobbelsteen en 5 plastic roze boompjes waarin telkens een vlinder of mestkever zit. Wanneer je schudt met het boompje, hoor je het verschil tussen de vlinder of de mestkever.
Het spel is coöperatief. De spelers proberen samen de 3 vlinders te bevrijden. Dit doen ze door met een juiste boom te schudden.
De dobbelsteen bepaalt telkens hoeveel stappen Millie of Willy vooruit mogen. Komt Millie op een muffinveld, dan wordt de muffin in het midden gelegd. Later kunnen deze ingezet worden om naar een ander veld te springen. Kom je bij een boom, dan schud je met de boom en luister je of er een vlinder of mestkever in zit. Draai je per ongeluk een mestkever om, dan gaat Willie een stap vooruit. Draai je een vlinderboom om, dan verdien je een vlinder.

Het doosje bevat klein materiaal dat niet altijd zo stevig is (bv. kartonnenpion op een plastic voetje). Voor jongere spelers is dit minder duurzaam. Het geheel is nogal roze en duidelijk op meisjes gericht, terwijl het spelsysteem voor iedereen geschikt is. Het spel is ook eerder gericht op jongere kinderen dan de doos aangeeft (4 jaar), want eenmaal je het verschil kent tussen de geluiden, maak je nooit meer een fout. Er is dan weinig uitdaging aan het spel. De kleuren van de bloemen en vlinders mochten iets duidelijker zijn.
Het spel is eenvoudig te spelen. Spelers kunnen elkaar helpen door de juiste boom aan te wijzen en zo de vlinders te vinden. In de spelregels is een moeilijkere spelvariant voorzien, maar toch blijft het heel eenvoudig. We zien weinig uitdaging in het spel.
Aantal spelers 2-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Milly Muffin