Level 8 het Kaartspel 2016

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 10
Bron:
Level 8 is een vlot te spelen kaartspel waarbij de eerste speler die de opdracht van Level 8 tot een goed einde kan brengen, het spel wint.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit eenvoudig aan te leren kaartspel krijgt iedereen een levelkaart + -wijzer en plaatst deze op 'level 1'. Vervolgens krijgen alle spelers 10 handkaarten en wordt er een startspeler aangeduid.
Tijdens zijn beurt neemt de actieve speler eerst en vooral een nieuwe kaart (van een open stapel of de gedekte trekstapel) in de hand. Indien mogelijk, mag nu 'het volledige level' uitgelegd worden. Dit kunnen bv. 2 reeksen van 3 kaarten of 1 tweeling + 2 drielingen... zijn. Hierna mag deze speler nog meer 'passende' kaarten aan reeds uitgelegde kaarten aanleggen. Tot slot moet hij nog 1 handkaart op de eigen aflegstapel neerleggen.
Een speler die er in slaagt om alle handkaarten weg te spelen 'wint' dit level en mag zijn 'levelwijzer' 2 levels hoger plaatsen. Een speler die zijn level reeds uitspeelde, maar nog handkaarten heeft, mag 1 level hoger. Een speler die nog geen kaart uitspeelde, moet dit level nog eens opnieuw spelen.
Het spel is ten einde op het moment dat een speler level 8 uitspeelt (of in level 7 de ronde beëindigt). Hij/zijn is de winnaar van het spel.

Level 8 is een verslavend kaartspel. Meestal weet je wanneer je met een spelletje start... maar veelal niet wanneer je zal stoppen. Door de variatie aan opdrachten (in oplopende moeilijkheidsgraad) daagt het spel voortdurend uit en is het voldoende afwisselend om telkens opnieuw te willen spelen. Tevens speelt het even vlot met 2 of meer spelers (wat ook niet altijd het geval is bij kaartspellen).
Wij vinden het zeker de moeite voor spelers die houden van eenvoudige kaartspellen met een goeie geluk/tactiek balans.
Aantal spelers 2-6 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Level 8 het Kaartspel