Omdenken Switch 2021

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Een nieuw spel van Omdenken dat bestaat uit 40 verschillende spelletjes waarbij een beroep wordt gedaan op verschillende vaardigheden van de spelers. Lukt het jou om de meeste sterkaarten te verzamelen?

Omschrijving

Bron: Spellenlab
'Omdenken Switch' is de nieuwste 'spel-uitgave' van Omdenken. In tegenstelling tot de vorige 3 spellen, is het hier niet de bedoeling om de methodiek van Omdenken aan te leren.
Voor dit spel werd gekozen voor verschillende korte spellen, allemaal verzameld in één doos.
De 'spelleider' kiest op voorhand een aantal spelkaarten uit. Hierbij kan je 1 of 2 kaarten per deelnemer selecteren, maar er ook voor kiezen om met alle kaarten te spelen. Vanzelfsprekend... hoe meer kaarten je selecteert, hoe langer het spel duurt.
Op iedere spelkaart staat er een ander spel. Dit zorgt ervoor dat het spel nooit 'saai' kan worden en wordt ook nog eens benadrukt doordat ieder spel in een of meerdere van de 4 categorieën (impro - denken - creativiteit - handelen) thuishoort.
De winnaar van ieder spel krijgt een 'sterkaart'. Het spel eindigt als alle spelkaarten gespeeld zijn. De winnaar van 'Omdenken Switch' is degene die het meeste sterkaarten wist te verzamelen.

Voor ons is 'Omdenken Switch' een mooie aanwinst als teambuildingsactiviteit (teams maar ook groepen studenten). Door de grote variatie aan spellen is het perfect mogelijk om het spel/ de activiteit af te stemmen op de kwaliteiten en noden van het team/ de groep (houden ze het liever rustig of is improvisatie en creativiteit net een uitdaging...). Hiernaast is het feit dat, buiten pen/ papier en een timer, alles in de doos aanwezig is ook een grote troef.
Tot slot is het, zoals we van 'Ja-maar' gewoon zijn, opnieuw een mooie, verzorgde en herkenbare uitgave. Meer dan redenen genoeg om dit spel aan te schaffen (én veel te gebruiken!).
Aantal spelers 4-8 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Omdenken Switch