Parijs de Lichtstad 2019

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 15
Bron:
Plaats je gebouwen strategisch op het spelbord zodat ze zoveel mogelijk licht vangen en verzamel op die manier de meeste punten.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Kies 8 actiekaarten en leg deze rond de speldoos. Elke speler kiest een kleur (oranje of blauw) en krijgt de schoorstenen en 4 actiefiches in zijn kleur. Neem elk willekeurig 8 tegels en leg deze als gedekte stapel. Om beurt wordt de bovenste tegel genomen en in het spelbord van de doos gelegd of de speler neemt een gebouw dat in de volgende ronde kan gelegd worden en punten kan opleveren. Als alle straattegels zijn gelegd, begint de volgende ronde. Hierin kan de speler kiezen wat hij uitvoert. Of hij legt een gebouw op zijn kleur of hij voert een actiekaart uit. Doel van het spel is om zoveel als mogelijk gebouwen op de straattegels te leggen van de eigen kleur en dit zo te doen dat zijn gebouw door één of meerdere straatlantaarns wordt verlicht. Op het einde van het spel levert de grootste groep gebouwen extra punten op, maar als je nog gebouwen niet geplaatst heb, dan zijn dit minpunten. Ook actiekaarten met een postzegel leveren extra punten op. Degene met de meeste punten is de winnaar.

In dit spel wordt beroep gedaan op verschillende vaardigheden. Je dient strategisch te denken, plannen en ruimtelijk inzicht zijn hierbij van belang. Tijdens de tweede fase wordt ook cognitieve flexibiliteit gevraagd, want je moet je voortdurend aanpassen aan wat de ander doet. Voor mensen die moeite hebben om te kiezen, zal dit geen gemakkelijk spel worden, want alles lijkt even belangrijk om te kunnen winnen. Het is een uitdagend spel dat spannend blijft tot op het einde…
De vormgeving en de kleuren maken dit spel ook aantrekkelijk om naar te kijken. De materialen zijn degelijk uitgewerkt en alles past ook mooi in elkaar.
Aantal spelers 2-2 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 9 à 12j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Parijs de Lichtstad