Eenhoorn Flonkerglans: Stapelwolken 2020

Uitgever:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 20
Bron:

Omschrijving

Bron: Spellenlab
In dit coöperatieve verzamel- en stapelspel proberen jullie als team 10 diamanten te verzamelen en 5 eenhoorns op hun wolkenkasteel te stapelen zonder dat er iets valt. Is dit gelukt, vooraleer er 3 donderkaartjes tevoorschijn komen, winnen jullie samen het spel.

Om de beurt dobbelen de spelers en verplaatsen ze Rosalie, het eenhoornkind, rond het wolkenkasteel. Komt ze op een wit wolkenkaartje, wordt een witte wolk gestapeld. Komt ze op een klein blauw wolkenkaartje, wordt een kleine blauwe wolk gestapeld. Komt ze op een eenhoornkaart, wordt een eenhoorn op het kasteel gezet. Komt ze op een diamant, wordt een diamant in de opening gelegd. Als er blokjes vallen, moet er een wolkenkaartje worden omgedraaid. Staat er een zonnetje op, is er geen probleem. Staat er een donderwolkje op, is er waakzaamheid geboden. Bij 3 donderwolkjes verliezen jullie samen het spel.
Jullie winnen als jullie 10 diamanten verzamelen, 4 eenhoorns stapelen én Rosalie op het kasteel kunnen zetten, vooraleer er 3 donderwolkjes tevoorschijn komen.

Bij dit betoverend stapelspelletje weegt de balans leer-speelgehalte naar het speelplezier toe. Het coöperatieve element is zeker een meerwaarde. Spelers kunnen elkaar helpen als ze de ster dobbelen want dan mag Rosalie kiezen naar welk kaartje ze vliegt. Zo helpen ze elkaar om de diamanten tijdig te verzamelen en de eenhoorns te stapelen.
Aantal spelers 1-4 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Kleuters
Moeilijkheidsgraad heel simpel
Eenhoorn Flonkerglans: Stapelwolken