Koning Odysseus & de Reis naar Ithaca 2019

Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 25
Bron:
Een herwerking van het spel 'Leo moet naar de kapper' in een leuk nieuw concept! De moeite om uit te proberen.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Wie kent het spel 'Leo moet naar de Kapper' niet? Een fantastisch (en terecht bekroond) coöperatief geheugen spel waarbij alle spelers samen Leo, voor het einde van de 5e dag, bij de kapper moeten krijgen.
Dit spel is nu in een volledig nieuwe lay-out gegoten. Samen met de mensen van 'Het Geluidshuis' werd 'Koning Odysseus & de reis naar Ithaca' op de markt gebracht.
Aan het spel werd er, buiten enkele nieuwe varianten, nauwelijks iets veranderd. Wanneer we dit merken, zijn we meestal nogal argwanend... Maar bij dit spel klopt alles!
Het is een mooi uitgewerkt spel geworden, waarbij alle spelattributen hun nut hebben en bijdragen aan het concept.
Zo hebben ze de 'klok' uit het oorspronkelijke spel vervangen door een 3D-boot, waarbij er na iedere ronde een onderdeel (zeil, mast, roer...) verwijderd wordt; de uren werden vervangen door romeinse soldaten die kunnen verdwijnen... kortom leuke aanpassingen waarbij je als speler gewoon zin hebt om het (opnieuw) te spelen.
Tenslotte is het ons opgevallen dat deze versie van het spel ook door 'oudere spelers' (pubers, jong volwassenen) gesmaakt wordt... doordat het er minder 'kinderachtig' uitziet. Heel mooi gedaan!
Aantal spelers 2-5 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Koning Odysseus & de Reis naar Ithaca