BioBrein 2019

Categorie:
Uitgever:
Auteur:
Land van oorsprong:
Beschikbare talen:
Richtprijs:
€ 35
Bron:
In BioBrein nemen teams het tegen elkaar op door vragen en opdrachten langs 100 jaar biologische ontdekkingen en uitvindingen goed te beantwoorden, uit te voeren. Een aanrader om in het secundair onderwijs te gebruiken.

Omschrijving

Bron: Spellenlab
Bij de voorbereiding van het spel waren er wat onduidelijkheden. Zo moeten de vragenkaarten gesorteerd en geschud worden. Het was niet duidelijk welke kaarten bedoeld werden. Uiteindelijk bleek dat het over alle kaarten in de doos gaat.
Wij vinden het een meerwaarde dat je thema’s kan selecteren, zo kun je gericht oefenen op een specifiek stuk leerstof. Mocht je ervoor kiezen om alle kaarten te gebruiken, raden wij aan om dit op het einde van het zesde middelbaar te doen. Op dat moment hebben de leerlingen alle leerstof gehad en kan dit spel als synthese oefening gebruikt worden.

Eén van de categorieën is ‘checklijst’. De bedoeling is om drie termen op te sommen die verband houden met het thema én op het kaartje vermeld staan. Er houden echter meer termen verband met het woord dan diegene die op het kaartje staan. Eventueel kun je als spelleider er voor kiezen om ook deze juist te rekenen.

Tot slot vinden we dat er een leuke variatie in het spel aanwezig is: meerkeuze, tekenen, omschrijven, shoot-out,… Dat maak het spel afwisselend en dynamisch. Tevens kan je dit spel ook op twee niveaus spelen. Wij probeerden enkel de gemakkelijke versie uit. Het feit dat er 2 niveaus voorzien werden, zorgt er natuurlijk voor dat dit spel heel bruikbaar is!

We hebben dit spel met plezier gespeeld én het is een aanrader om te gebruiken in de klas.
Aantal spelers 4-12 spelers
Speelduur 16' tot 45'
Leeftijdscategorie Vanaf 5 à 8j
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
BioBrein